sâmbătă, 24 aprilie 2010

De amuzament

Incă o ştire haioasă de la EuropaFM. Dna. care conduce destinele filipinezilor, preşedinta adică, şi-a făcut o strategie interesantă pentru a guverna ţara. Nu se ştie dacă a studiat înainte modelul românesc de guvernare, cert e că a aplicat principii experimentate pe alocuri la Bucureşti. Astfel, doamna în cauză, şi-a numit grădinarul ministru pentru mediu şi amenajare teritorială, un fel de MLPAT autohton şi manichiurista într-o altă funcţie importantă în executiv.
Am să studiez îndeaproape raportul anual pe care, probabil, orice şef de stat trebuie să-l dea naţiunii pentru a vedea dacă merită să creăm o iniţiativă în acest sens şi la noi.
Pe acelaşi model, de exemplu, s-ar putea face o listă scurtă cu stiliştii politicienilor aşa încît la proxima remaniere să existe un stoc de candidaţi potriviţi pentru postul de ministru al industriei. Grădinarii consacraţi pentru lucrări de amenajare a unor locuinţe VIP ar putea şi ei candida pentru un post de ministru al mediului.
Bucătarul de la Cotroceni sau cel de la Golden Blitz, de exemplu, ar fi perfecţi pentru postul de ministru al agriculturii, nu? Ei ştiu cel mai bine cum se trăieşte sănătos, sau cîte calorii trebuie să pierzi zilnic pentru un corp sănătos.
În felul acesta, am putea avea şi noi un guvern de specialişti, care să nu mai piardă vremea la tv, degeaba şi pe banii noştri.
Cine îmi susţine iniţiativa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu