miercuri, 20 octombrie 2010

O Românie, nebună, nebună 2

Cred că voi inaugura o rubrică zilnică, pe care să o transform peste vreo zece ani, într-o culegere, după modelul "Găina fără bilet" a maestrului Cristoiu.
Povestea cu Techirghiolul a fost ieri. La fel şi povestea cu "Observatorul preţurilor". Noul ministru al economiei a anunţat ieri că va continua proiectul "Observatorul preţurilor" şi că ideea va avea şi finanţare de 2 milioane de euro. Cine să observe ce, este întrebarea de bun simţ. Şi la ce bun să aflu că la Braşov cartofii sunt mai ieftini cînd drumul până acolo m-ar costa un sac de 50 de kile.
Sau, de ce să intru pe net, să văd preţul legumelor în toate pieţele din Bucureşti cînd, la traficul din Bucureşti, durează o oră până ieşi din parcare de la Cora.
Statul a gândit observatorul ăsta ca pe un colţ al ruşinii, din ce am citit. Te uiţi acolo, vezi că la Moghioroş e mai ieftin şi îi înjuri pe ăia din Obor, care dau cu un ban mai scump leuşteanul.
Tot în categoria României nebune intră şi povestea cu am scăzut TVA-ul din greşeală. La fel am greşit şi cu neimpozitarea pensiilor. Apropos de subiectul ăsta, Dan Popa are un text super pe blogul lui www.hymerion.ro, cu titlul. "Scriu aceste cuvinte din greşeală. O eroare tehnică".
Mîine o luăm de la capăt. Azi a fost distractiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu