joi, 26 august 2010

Din rahat bici

O auzeam pe mama, în copilărie spunînd: să faci din rahat bici şi să mai şi trosnească. Nu ştiu cît timp mi-a luat pînă să pricep sensul, însă îl folosesc din cînd în cînd atunci cînd o chestie mi se pare absolut imposibil de realizat.
Expresia asta îmi trece prin cap, ori de cîte ori mai aud de DD la parchet. Mai mult, mi se pare că omul ăsta este ajutat de parchet să devină bici.
Chiar dacă omul s-a obişnuit să trăiască pe picior mare, nu cred în ruptul capului că le-a cerut berarilor şpagă de 25 de milioane de euro. Trebuie să ai probleme sus la mansardă, să ceri o şpagă mai mare decît au băgat în fabrică de la cumpărarea terenului şi pînă la construcţia reţelei de distribuţie. Şi, la fel, cred că tre să ai probleme la mansardă, dacă ai primit o astfel de ameninţare şi parchetul iese cu subiectul după mai mult de un an de cînd s-a produs.
Pe scurt: una din două. Ori DD are pe cineva în parchet care se visează premier sau ministru al justiţiei, după ce cîştigă partidul lui DD alegerile, ori DD îşi bate joc de oamenii de investigaţie şi le vinde gogoşi de genul transport săptămînal 10-11tone de lingouri de auro sau cocaină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu