vineri, 19 martie 2010

Reţetă pentru a deveni premiant

Citeam zilele trecute despre audienţa record înregistrată de noile show-uri tv moderate de Dan Negru. Antena a rupt gura tîrgului, ce mai. Nu putem să spunem ceva contra pentru că ni s-ar explica cu trei zecimale după virgulă cît de nepricepuţi într-ale televiziunii suntem.
Explicaţia nu ţine însă nici de harnaşamentul armatei de blonde de la primul show, nici de mobilitatea lui Negru în platou, nici de naivitatea frumoasei lui Bote sau de bretele haioase ale moderatorului. Pur şi simplu e chestie de subiect şi de cît proaste sunt emisiunile de pe posturile concurente. Pe româneşte, cîştigătoare este cea mai puţin proastă emisiune din toate.
Obicei prost manevratul telecomenzii, în speranţa unei seri relaxate. De vreo lună de zile ajung şi eu acasă la ore normale şi uneori am chef să zac cu telecomanda în mînă. Boală curată, frate, pe bune. Nimic, absolut nimic care să-ţi atragă atenţia.
Protv-ul e cel mai bun prieten al reluărilor.
De Prima am trecut repede că nu aveam chef de deratizare.
La Realitatea, după ce toată ziua dă-i si luptă cu un subiect, il mai omoară odată seara. Alt unghi, mult mai profi, cică.
Acasă e cu telenovela, deci iese din schemă.
TVR-ul dezbate şi el ceva, nu contează ce, sala să fie plină.
La Kanal D, eu sunt pasionată doar de "fata lui tata", deci trec uşor peste "Noră pentru mama".
B1 TV transformă Revoluţia din 89 într-o Elodie de mult mai proastă factură.
A mai rămas ceva, că nu-mi dau seama?
Antena 2 e oferă doar Vorbe grele, care cad greu la stomac fiind trecut de şase seara. Antena 3 nu prind iar pînă la Oprah mai sunt două ceasuri.
La ce să te uiţi. La Dan Negru şi blondele lui. La Dan Negru şi farsa pe care i-o face, cui, altcuiva. Frumoasei blonde a lui Bote. Dacă îmi făcea mie farsa evident că nu avea acelaşi rating, aşa că alegerea a fost una logică.
Deci prima opţiune pentru Antenă e logică: e răul cel mai mic pe care îl poţi alege.
De ce se uită oamenii la el şi nu sting televizorul? Ar fi cîteva explicaţii şi aici.
Prima e că emisiunea lui Negru e una în care, între două blonde mai prinzi o informaţie. Ce, vreţi să spuneţi că ştiaţi că Prinţul Charles este singurul moştenitor al Coroanei Britanice care s-a însurat civil la Primărie. Sau că Ana Ipătescu nu a practicat nici un sport, chiar dacă o stradă din Bucureşti a primit numele ei. Sau că Quasimodo, celebrul cocoşat era clopotar(cel care trage clopotele) şi nu negustor de vinuri, cum credea o blondă crupieră? Din emisiune afli chestii mişto, pe care să le bagi la mansardă şi să le livrezi unora, mai puţini titraţi, la momentul potrivit.
A doua explicaţie ţine de realul poveştii. Spre deosebire de emisiunile făcături, farsa făcută frumoasei Bianca a fost pe bune. Pe mine m-au convins clar înjurpturile, clar, astea nu pot fi regizate. În plus, în emisiunea cu farsele vedem şi noi cum arată starurile de Dîmboviţa coborîte de pe piedestal. Iar constatarea că pînă şi fetele care arată ca Venus din Milo au un vocabular mai bogat decît birjarii, ne unge pe suflet pe multe dintre noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu