luni, 27 septembrie 2010

Mame nebune

-Copilul meu e cel mai frumos...
-Da, dar al meu este cel mai deştept...
-Degeaba vă lăudaţi, al meu va ieşi învingător.
-Da, mama are dreptate, eu sunt o divă.
Pare un dialog absurd, dar este doar un colaj din declaraţiile unor americance, mame de profesie, să le spun aşa, care-şi pregătesc fetele pentru următoarele generaţii de Iepuraşi.
Mamele cu pricina îşi cară fetele, cu vîrste cuprinse între cîteva luni şi 7 ani, la concursurile de Miss. Dar plimbatul cu maşina de la un capăt la altul al SUA nu este aşa o dramă- îmi imaginez că mamele au citit "Ultimul bărbat american" şi reeditează expediţia, dar la alte standarde.
Faza e că le chinuie pe bietele copile în încercarea de a le transforma în femei în miniatură. Cu părul vopsit, şuviţat, tapat, cu coafuri demne de naşa sau soacra mică,bronzate artificial şi cu manichiura french fetiţele de trei-patru-cinci ani se luptă pentru o coroană. Nu spun premiu pentru că, din explicaţiile lor, investiţia iniţială este mult peste marele premiu. După tapetarea asta artificială, nimic din ceea ce se vede pe scenă nu mai are legătură cu copilăria.
Dincolo de asta însă, cel mai mişto e când te uiţi la mamele cu pricina. Toate au peste 100 de kg, sunt deformate şi complet neîngrijite. Nu ar putea participa nici măcar la concursurile de frumuseţe XXL.
Cu cît copila este mai aptă pentru titlul de Regină a frumuseţii, cu atât mama ei arată mai jalnic şi este mai înverşunată pentru a cîştiga.
Bietele copile aleargă prin culise între două prezentări, să-şi schimbe coafura, să-şi dreagă genele cu mascara.
Nu ştii ce să faci, să te amuzi, să le plângi de milă sau să le acuzi pe mame de
abuz în formă continuă asupra copilăriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu